explore like a local ! -''OUR OFFICE IS ON LINE''-
greco paths

Επιτυχής παρουσίαση δράσεων των “Grecopaths” & “Eλληνικών Μονοπατιών” στη HORECA

Η ομάδα εναλλακτικού τουρισμού «GRECOPATHS» κ ο περιβαλλοντικός οργανισμός «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» παρουσίασαν τις δράσεις τους στο γαστρονομικό φόρουμ που οργάνωσε το «Chef’s Club».

Η ιδρυτής της ομάδας Grecopaths και Πρόεδρος των Ελληνικών Μονοπατιών κα Σταυρούλα Τσιρίκου παρουσίασε την δική τους εμπειρία στο χώρο του γαστροτουρισμού μέσα στα πλαίσια εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Εξήγησε  την φιλοσοφία της ομάδας τους, την διαφορά τους από τους υπόλοιπους του κλάδου, τις διακρίσεις τους, τις συνεργασίες τους αλλά και τις νέες τάσεις και δυνατότητες  που διέκριναν στον γαστροτουρισμό.
Τόνισε την σημαντικότητα των συνεργιών και των εθελοντικών δράσεων που έχουν πραγματοποιήσει με σκοπό την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου, μονοπατιών, γαστρονομίας, λαογραφίας.

Ο συνδυασμός της Πρωτογενούς παραγωγής, Πολιτισμού και διαδραστικού τουρισμού μέσω ειδικών event που μπορούν να αναδείξουν την ταυτότητα του κάθε τόπου ξεχωριστά με τις ανάλογες συνέργειες ώστε να ενισχυθεί η εκάστοτε τοπική κοινωνία και να επωφεληθούν μέσω από τις αυξανόμενες εισπράξεις τουρισμού.

Ο κος Χρήστος Μαντάς ,Μηχανικός Τροφίμων και ιδρυτικό μέλος των Ελληνικών Μονοπατιών ,έκλεισε το διάλογο και τη παρουσίαση στο γαστρονομικό φόρουμ,  εξηγώντας, πως η Μηχανική Τροφίμων από δυσπρόσιτη και δυσνόητη για πολλούς επιστήμη , εξελίσσεται σε χρήσιμο εργαλείο στην καθημερινότητα εστιατορίων, παραγωγών, οικοτεχνιών ,δίνοντάς τους την κατάλληλη πιστοποίηση. Μια πιστοποίηση η οποία μπορεί να εξασφαλίσει μια ασφαλή επισκεψιμότητα σε ένα πολυμορφικό αγρόκτημα από ξένους επισκέπτες ,μέχρι την υπεραξία του προϊόντος ενός παραγωγού για να προωθηθεί με όλα τα standards στις διεθνείς αγορές, ή τέλος τον εστιάτορα,  που θα πιστοποιήσει την κουζίνα του ή τα προϊόντα που χρησιμοποιεί ,& κατά πόσο αυτά εκπροσωπούν αντιπροσωπευτικά την εγχώρια τοπική κουζίνα,

Nα ευχαριστήσουμε θερμά για άλλη μια φορά για την ευκαιρία που μας έδωσαν να παρουσιάσουμε τις δράσεις μας το Chef’s club και ειδικότερα τους  κο Μίλτο Καρούμπα ,κο Aναστάσιο Πρωτοψάλτη, κο Τάσο Τόλη.